Sari la conținut

Picturi în acuarelă – joacă în caietul de schițe spiralat

  • de
picturi în acuarelă

Picturi în acuarelă – joacă în caietul de schițe spiralat, în culori vesele și teme diverse, inclusiv motivaționale.

Aceste lucrări sunt o joacă, pentru că am reluat lucrul și am un caiet de schițe spiralat. Are colile foarte bune pentru acuarelă, sunt groase și grunjoase. Perfecte pentru culorile cu apă. Sau lucrul ud pe ud. 

Joaca în acuarelă


Intenția mea este să îmi exersez mâna, să fac ceva creativ. Nicidecum să lucrez ceva formal. Pe scurt, este o joacă în acuarelă.
Nu am scanat toate lucrările, unele nu sunt încă terminate și tocmai de aceea voi reveni la această postare pe parcurs pentru a completa. Ea oricum se imparte în două teme, prima fiind joaca aceasta și cea de-a doua fiind tema citatelor ilustrate sau #illustratedquotes. În care am ilustrat citate care mi s-au părut interesante. Aceste picturi în acuarelă sunt și amintiri până la urmă.

Take it day by day


Chiar și aici puteti observa că mi-au scăpat câteva “citate” motivaționale. În prima lucrare, cu galben, pentru că mie îmi place galbenul, aveți îndemnul de “take it day by day”. Să luăm totul încet, zi cu zi. Pe scurt, să trăim în prezent. Să ne bucurăm de prezent. De aici și galben. Galbenul pentru mine cam asta înseamnă. Tot ce este frumos, luminos și care ne bucură. 
Da, este o joacă în acuarelă, însă este și ceva ce mă definește. 

Îmi doream de foarte mult timp să pictez un avocado, chiar și în acuarelă. Este prima mea schiță, aș putea spune. Hai totuși să rămânem la joaca în acuarelă. M-am jucat de-a avocado și l-am pictat puțin. Cred că am ales o poză de pe internet care să-mi fie muză. A iesit ok. Data viitoare am să insist mai mult pe detalii. Așa arată cam neterminat săracul, în ciuda acestui lucru l-am adăugat la picturi în acuarelă.

Only dead fish go with the flow.

În traducere: doar peștii morți se lasă duși de curentul apei. Care este filosofia din spatele desenului? Să ne ascultăm inima și să lăsăm în pace trendurile, ce spun alții sau ce se mai aude prin “stație”. Sa ne vedem de treburi și să nu stăm la bârfă. Să nu murim mai devreme decât este cazul. Mai tarziu vom regreta.

Aici presupun că nu aveți nevoie de foarte multe explicații. Pisica am inspirat-o după pisica bunicilor mei, Kiri, care este neagră și pufoasă. 

Traducerea: Râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toți la fel!

Tot Kiri mi-a fost de ajutor și pentru această joacă în acuarelă. Citatul este printre preferatele mele. Întotdeauna am fost persoana care să fie diferita, oița neagră. 

Vitamin Sea este despre mare. În perioada în care imi era dor de mare. Întotdeauna vara îmi este dor de mare, de valurile ei, de aerul sărat, nisipul fin și scoicile adunate la mal.

Nu am o explicație pentru această lucrare. Este pur și simplu joacă în acuarelă.

Crăciunul este sărbătoarea mea preferată! Nu a ieșit perfectă această lucrare, dar o pot relua oricând și daca ar fi să schimb ceva, evident că aș lucra mai mult la detalii. M-am cam grăbit. Dar hey, este doar joacă în acuarela! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *