Sari la conținut

Pictat cu cafea, un experiment creativ la îndemâna oricui

  • de
pictat cu cafea

Demult îmi doream să creez astfel de videoclipuri în care să experimentez și să mă joc, cu intenția de a crea. Aș vrea ca mai mulți oameni să realizeze că arta nu este ceva dedicat unei bresle sau un domeniu total inaccesibil pentru care ai nevoie de talent. Și că oricine poate lua pensula, creionul sau carioca și să lase imaginația să zburde pe foaie. Este inclusiv un proces terapeutic.

Pe lână asta, pictatul ne învață să fim răbdători, să alegem calea corectă și să ne îmbunătățim cu fiecare pas. Să vedem ce ne place și cum ne place. Să ne cunoaștem pe noi înșine mai bine. Lucru care în ziua de azi aduce echilibru în viața emoțională.

Pictat cu cafea – ce am învățat din experimentul meu

În primul rând să nu folosesc cafea la ibric, ci cafea preparată la cafetieră cu cât mai puțină apă. Astfel pigmentul cafelei va fi ceva mai intens. Nu foarte, să nu uităm în cafea există apă și asta poate uneori să ridice din culoarea pe care o avem deja pe coală.

Pentru mine n-a fost foarte importantă coala pe care am lucrat, însă dacă vă știți ceva mai fixiști sau perfecționiști, sigur coli speciale pentru acuarelă sunt indicate. Dacă sunteți ca mine și vă place să folosiți ce este prin casă, merg și colile de xerox.

Ideea mea era de joacă, experiment și creație. Indiferent că ne folosim de cele mai bune elemente sau nu.

pictat cu cafea idei

Pictat cu cafea – un experiment de creație expansiv

Am văzut în spațiul creativ mulți artiști care folosesc lichidul cafelei pentru a da acel aspect de vechi colilor din jurnalele hand-made. Mi se pare o idee interesantă, însă poate fi o bază inclusiv pentru alte lucrări.

Colile pot fi folosite inclusiv pentru tehnica colajului sau în art – journaling.

Pictatul cu cafea și apreciere pentru cafea

Astfel de lucrări merg expuse în cafenele, pentru că se folosesc până la urmă de cafea. Ele spun o poveste imediată, lichidul se usucă repede și este nevoie să ai dexteritate și să te miști iute pentru a-ți pune în practică viziunea.

Cafeaua este un pigment natural numai bun de adăugat în lucrări, inclusiv din greșeală! Nu de multe ori era să-mi clătesc pensula în cana de cafea în loc de borcanul cu apă de lângă…

De asemenea, pictatul cu cafea te provoacă să spui o poveste cât poți tu de repede. Ceea ce poate fi o încântare și o joacă pentru cei cu spirit creativ, cărora le place mai mult distracția decât fixația de a controla totul atunci când sunt în flow.

La final vă las cu experimentul meu în format video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *