Sari la conținut

Mixed media sau cum îmbin desenul digital cu desenul tradițional

  • de
arta mixed media

Mixed media este un tip de artă care îți permite foarte multă joacă și versatilitate. Îți oferă libertatea de a-ți alege diverse materiale, fie ele tradiționale sau digitale.

De data aceasta însă, am scos de la naftalină lucrările mele mixed media care îmbină arta tradițională cu arta digitală. Și veți vedea foarte multe influențe: colaj, manga, acuarelă și diverse texturi sau brushes în Photoshop.

Consider că arta nu are bariere sau reguli strice, decât dacă ni le impunem noi personal sau dacă acceptăm ca ele să ne fie impuse. Așadar, mi-am oferit libertatea de a ilustra ceea ce simt. Fie că sunt doar culori simple sau imagini care vor să exprime ceva anume, toate au ca scop bucuria creației.

Arta Mixed Media – digital și tradițional

mixed media art balerina

Aici am folosit marker, stilou și pix. Foarte puțin digital în zona rochiei și în jurul balerinei. Am considerat că se îmbină perfect. Plus că este o lucrare simplă, în alb – negru.

geisha

Aici cred că se observă mai bine lucrul în Photoshop. Am ales diverse brushes, care să se potrivescă tematicii întunecate.

digital mixed media art

Și influențele manga după cum precizam mai sus. Nu m-am străduit să curăț foarte mult această lucrare. De aceea nu merge pe un print mai mare de A4. Unele lucrări au fost inclusiv încercări și teste pentru a vedea ce anume funcționează pentru mine în privința aceasta.

Nu îmi este rușine să le pun aici. Consider că fac parte din evoluția mea ca artist și cu atât mai mult îmi sunt dragi.

mixed media artists
digital art
collage mixed media art

Pentru această lucrare am folosit inclusiv tehnica colajului, care este una foarte dragă mie. Am combinat diverse elemente și amintiri, într-o lucrare de suflet.

recycled art

La această lucrare îmi place foarte mult ideea de artă reciclată. Hârtia acesta pe care a fost imprimată ceva, a căpătat o viață și un scop total diferit față de cel inițial.

Așadar, care lucrare v-a plăcut cel mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *