Sari la conținut

Colaj, lucrări 2021 din Art Journal

  • de
colaj lucrări 2021

Colaj, lucrări 2021 din Art Journal, câteva dintre compozițiile mele favorite și detalii scurte despre acestea. Cred că ajută foarte mult, cel puțin pe oamenii pasionați de artă sau colaj, să afle detalii despre procesul acesta de creație și să încerce poate arta colajului.

Colajul este un tip de artă plastică complexă, care implică simboluri, idei, concepte și imagini. Este puțin mai hands – on decât pictatul pentru că avem mai multe etape. În funcție de idei sau dorințe. În primul rând avem tăiatul materialelor pentru colaj sau strângerea elementelor. Mai ales dacă vorbim despre un colaj mixed media. Abia apoi începe pregătirea fundalului și arta în sine.

La colaj se poate adăuga culoare. Se poate picta, se poate desena sau colora ca etapă inclusă în arta colajului. O să vedeți și în lucrările mele faptul că ador să adaug elemente până când lucrarea finală se aproprie de ceea ce mi-am imaginat.

colaj artistic

Colaj, lucrări 2021 din Art Journal

Majoritatea ideilor pornesc de la o poză. Cum este și acel băiețel care are o plasă de prins fluturi în mâinile lui. Mă folosesc cromatic de unele elemente – de data aceasta de blugi și cizme, ca să păstrez lucrarea cât mai simplă, astfel încât toată concentrarea să pice pe copil și pe ceea ce face el. Sigur, nu toate compozițiile mele sunt la fel. Însă încerc să păstrez totul cât mai bine conturat, ca idee.

colaj mixed media

Trust you – Ai încredere în tine

O parte din lucrările mele de art journaling, fie colaje sau desene au la bază ideea de jurnal terapeutic. De loc în care vindeci, ai parte de conștientizări și de idei noi. Un loc în care îți poți dezvolta stima de sine. La fel și această lucrare. Avem aici o temă florală care pleacă de la acea pălărie și merge către fundal. Pentru fundal am folosit acrilice și un șablon care să formeze câteva flori în relief. Iar în partea de jos am pus stickere.

colaj jurnal

Proud – Sunt mândră de mine

La fel ca și sus, este un colaj care face parte din lucrări de jurnal. Mă ajută să mă auto-definesc, să găsesc la mine puncte forte dar și puncte slabe. Să recunosc ceea ce este frumos la mine. Am folosit un fundal negru, la care am adăugat puncte albe și linii care să ducă ochiul către modelul folosit. Pe pagina din stânga am folsit stropi de tempera albă peste două colaje cu flori.

vlad țepeș dracula

Vlad Țepeș Dracul în colaj

Să nu vă imaginați că arta mea este serioasă tot timpul. Sau că fac doar journaling. Ador să mă joc atunci când vine vorba de colaj și de foarte multe ori folosesc astfel colajul. În special în lucrări în care abordez astfel de personaje sau moda. Mi se pare că destind atmosfera.

Da, aici chipul lui Vlad Țepeș s-a potrivit de minune cu corpul modelului. I-am adăugat și armele aferente și un pește. Nu mă întrebați de ce. Era acolo și dădea bine. Apoi am adăugat și câteva citate ale marelui voievod și gata. Adorabil!

suferințe colaj

Suferințe colaj

Lucrarea mi s-a părut excelentă pentru a defini pensionarii noștri. Majoritatea dintre ei, care au pensii mizere, ce ajung pentru pastile, mâncare și facturi. Pensionarii noștri nu merg în excursii cu vaporul, nici măcar cu avionul. Mai sunt și excepții, aia cu pensii speciale și norocoșii care au avut sprijin. Fără a fi negativistă, aceasta este realitatea.

bucurie lucrare colaj

Bucurie

Am încercat un contrast între zona de feminitate, dulcegărie, calm și frumos, contrar zonelor care sunt exagerate, ireale. Este o compoziție care are la bază elemente în antiteză, care sunt fix în mijloc, pentru a capta și mai mult atenția.

nicolae ceausescu

Nicolae Ceaușescu

Nu va fi unica operă de tipul acesta și îmi face plăcere să le creez. Comunismul mi-a afectat viața personal, eu fiind unul dintre decreței. Google vă dă răspunsul în cazul în care nu cunoașteți termenul.

Opera aceasta o găsiți și pe Open Sea pentru că mi-a plăcut mult să mă joc cu acele buze.

colaj suprarealist
colaj arta
art journaling

Am să adaug alte câteva opere care au cam același concept. Fie fac parte din zona de #artjournaling, fie sunt un colaj de elemente suprarealiste.

colaj exemple
exemple de colaj
colaj exemplu

Aici sunt două opere care au același subiect ciudat. Partea interesantă aici este că deși pare că sunt trei opere, de fapt sunt doar două. A treia este doar o pagină decupată, astfel încât personajul să fie în atenție.

Fundal negru sau alb

În colaj astfel de fundal ajută să închege imaginea decupată mai ușor. Uneori imaginea se potrivește perfect sau este deja cu un fundal întunecat și atunci doar adaugi tempera neagră sau albă. Depinde de situație.

colaj arte plastice
colaj idei
art journaling romania
colaj femeie
colaj din reviste
exemplu de colaje

Și pe final vă las cu una dintre operele mele preferate. Nu are un nume, este din jurnalul meu de artă.

colaj de iarna

Materialele folosite sunt adesea foarfece, aracet sau lipici stick, tempera, pensule, markere sau linere. Mă puteți urmări și pe youtube pentru că acolo vă arăt câteva procese de art journaling. Avem și un grup de facebook dedicat art journaling, în caz că vă interesează.

Până atunci sper să donați pentru acest blog. Mă ajută să continui cu materialele gratuite și cu prezența constantă în online. Și dacă vă imaginați că donați și atât, să știți că toți care donează primesc surprize artistice din partea mea! Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *