Sari la conținut

Art Journaling, arta jurnalelor între pasiune și terapie

  • de
Art Journaling

Deși am absolvit un liceu de artă, multe lucruri le-am descoperit pe parcurs, explorând minunata și extinsa lume a artei. Acum mulți ani, atunci când m-am confruntat cu o depresie, colajul a fost cel care m-a menținut pe linia de plutire.

Colajul, decuparea și punerea în poveste a imaginilor sau culorilor au fost cele care mi-au păstrat echilibrul în momentele grele din viața mea. Pe măsură ce pierdeam oamenii dragi, îmi cufundam durerea și lacrimile în creație.

art journaling romania

De la colaj la art journaling a fost un pas mic și plăcut.

Ador să creez. Nu se vede foarte mult pe blogul acesta, dar dacă îmi urmăriți fiecare jurnal video pe canalul de youtube, acolo sigur veți da peste mine pictând, colorând, făcând colaje sau alte lucruri creative. Inclusiv fotografie.

art journaling

Art Journaling, arta jurnalelor între pasiune și terapie

Art Journaling pentru mine a fost o oportunitate de a mă redescoperi. Mi-am pus în fiecare pagină ideile, fricile, citatele preferate. Am găsit o modalitate ușoară de a-mi exitinde sufletul și de a crea amintiri.

Nici nu îmi amintesc exact cum am început. Cert este că primul meu art journal este făcut dintr-un catalog fashion. Paginile sale nu erau multe și erau cartonate. A fost perfect pentru a experimenta!

I-am filmat un flip – through pe canalul de youtube! Mi-am dorit să-l am ca amintire și se pare că a lăsat o impresie bună. Videoclipul este în engleză btw.

Art Journaling și terapia. Ce înseamnă?

Dacă ați ajuns aici pe blog, cu siguranță ați văzut undeva menționat cuvântul art terapie, sau terapie prin artă. Ei bine, aș încadra art journaling în categoria de terapie prin artă. Pentru că are calitatea de a scoate gândurile noastre inconștiente sau subconștiente și a le aduce la suprafață. Fie că asociem imagini, alegem culori prin tehnica picturii intuitive sau facem un colaj, toate acestea reușesc să lege lumea noastră interioară de lumea exterioară.

Ne manifestăm, creăm. Iar lucrul acesta este benefic, ne cizelăm intuiția, ne ascultăm sufletul și dăm viața unor povești care pentru noi au un sens. O semnificație.

art terapie

Cum arată un art journal și ce aș putea adăuga în el?

Art Journaling este despre tine, nu despre cum ar trebui să fie ceva. Nu este despre perfecțiune. Din contră, în jurnalul tău de artă ai voie să greșești, să adaugi cele mai urâte culori, să experimentezi și să te distrezi. Să schițezi pentru a-ți urmări progresul dar poți face foarte multe lucruri!

Eu de exemplu am adăugat poze vechi, biletele păstrate de la teatru sau film și multe alte amintiri de acest gen s-au strâns acolo într-un mod creativ. Tot în art journal poți experimenta diverse tehnici precum pictura cu șabloane sau tehnica șervețelului.

art journal

Poți testa culori noi sau poți folosi materiale mixed – mediat și colaje.

Tocmai de aceea ador Art Journaling! Oferă libertate, o zonă de experiment fără judecată și o oportunitate de descoperire de alinare.

Acolo strângi amintiri, emoții, lucruri care îți plac sau îți discplac. Tot ce te ajută să devii cea mai bună versiune a ta zi de zi.

art journaling ce inseamna

Art Journaling România

În caz că v-am captat atenția, am făcut inclusiv un grup de facebook unde vă puteți înscrie și unde puteți împărtăși lucrările voastre cu ceilalți!

Pentru mai multe idei și informații, vă las cu un videoclip. Mulțumesc pentru vizionare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *