Sari la conținut

Terapia prin artă, consiliere și suport pentru adulți și copii

Terapia prin artă, cursuri de artă pentru adulți și copii, pentru susținerea sănătății mentale și emoționale. Este o metodă terapeutică ce ne ajută să înțelegem și să depășim anumite momente dificile din viața noastră.

Este modalitatea perfectă de a ne dezvolta diverse abilități, de a căpăta încredere și de a ne cunoaște mai bine, atât pe interior cât și în relație cu ceilalți. Terapia prin artă se recomandă persoanelor anxioase, cu depresii sezoniere sau minore sau persoanelor care întâmpină dificultăți de comunicare, de relaționare. Fie că vorbim de adulți, fie că vorbim de copii.

Terapia prin artă, consiliere și suport pentru adulți și copii

Terapia prin artă înglobează evident o paletă largă atunci când vine vorba de exprimarea artistică a sinelui. Însă aici ne vom axa strict pe arte plastice și pictură. Este bine totuși de știut că terapia prin artă implica arii diferite ale creației artistice: dansul, muzica, scrisul, poezia, etc.

Cui îi este recomandată terapia prin artă?

Nu trebuie neapărat să suferim de anxietate, de depresie sau să avem o traumă în viața noastră pentru a opta pentru terapia prin artă. Stresul vieții obișnuite adesea ne îndeamnă să alegem un hobby sau o ocupație. Ele au menirea să ne relaxeze și să ne ofere un moment de detașare față de grijile zilnice.

Pacienții care aleg terapia prin artă nu sunt neapărat suferinzi. Ei înțeleg nevoia de a se exprima și nevoia de a se descoperi. Și mai mult decât atât alegerea de a se vindeca. De a nu lăsa acele răni, indiferent de natura lor, să își pună amprenta pe viața lor și să-i definească.

Nimeni nu este palma primită în copilărie pe nedrept. Nimeni nu este abuzul sau teama din trecut. Nimeni nu este doar un accident nefericit. Cu toții suntem mai mult de atât! Și asta se vede imediat în terapia prin artă.

Beneficiile terapiei prin artă

Cunoașterea de sine este principală. Odată ce ne cunoaștem pe noi înșine foarte bine, știm clar ceea ce ne dorim și unde vrem să ajungem. Știm sigur cine suntem și nu ne mai lăsăm influențați de prieteni, de gura lumii sau de media.

Ne vom da seama mai ușor care sunt acele comportamente impulsive și problematice. De asemenea, ne va fi foarte simplu să le corectăm. Odată ce începem să pictăm pătrundem în lumea noastră interioară. Ea ne va spune care sunt acele răni nevindecate și cum luăm atitudine să le vindecăm.

Oferă posibilitatea de a ne exprima emoțiile și trăirile, fără a mai intra în conflicte inutile cu ceilalți. Schimbăm din interior și lăsăm exteriorul să ni se alăture.

Ne dezvoltăm creativitatea, de la o lucrare de artă putem ajunge să găsim soluții la problemele de zi cu zi. Și să nu mai ezităm să le punem în aplicare.

Care sunt prețurile?

Toate informațiile legate de preț le aflați de pe pagina noastră de facebook și de pe site.

În perioada de vară oferim sesiuni de terapie prin artă pentru copii, la cabinetul nostru aflat în centrul Craiovei. Vă așteptăm și acolo!

De asemenea, aceste sesiuni sunt asistate de un psiholog și lucrările sunt discutate și analizatse, inclusiv din această perspectivă. Eu vin în ajutorul vostru atunci când vine vorba de creație, de formator, iar psihologul mă va ajuta să completez partea de analiză psiho-socială.

Pentru mai multe informații și programări vă aștept să-mi scrieți. Aveți un FORMULAR DE CONTACT pe site. Mulțumesc!