Sari la conținut

Două tablouri mixed media la comandă

  • de
tablouri mixed media

Aceste două tablouri mixed media sunt lucrate cu materiale foarte dragi, pe care vă invit să le descoperiți și voi. Poate nu doar citind această postare. Concret sper să vă fac poftă să explorați chiar voi lumea artei mixed-media.

Ce înseamnă concret mixed media? Adică mediumuri diferite, mixte.

Fie că îmbinăm acuarela cu creionul sau colajul. Adăugăm elemente naturale precum flori uscate, bețe sau ață. Inclusiv materiale textile și vopsea. Mix media vă permite o gamă largă de explorare. Pentru idei mai multe vă las cu un video de anul trecut, în care lucrez la un astfel de tablou.

Revenind la cele două tablouri.

tablouri mixed media

Două tablouri mixed media la comandă

Ele fac parte dintr-un set, dedicat unui cabinet de psihoterapie. Tocmai de aceea am ales două cuvinte potrivite: calm și curaj.

artă mixed media
colaj mixed media

Mi se pare că vii acolo cu curaj și îți descarci sufletul, îți spui problemele, ești ghidat către cele mai potrivite răspunsuri și pleci calm. Mai lămurit și mai împăcat. Cel puțin eu una așa am fost întotdeauna, la sesiunile de terapie.

flori presate arta

Hârtie de scrapbooking

Pentru aceste tablouri am folosit hârtie specială pentru scrapbooking. Le găsiți online fără probleme, iată unul dintre magazinele cu astfel de hârtie specială absolut superbă, pe care nu o veți mai găsi aici în țară. Asta pentru a da tablourilor o notă și mai unică.

În rest astfel de hârtie se găsește ocazional prin KIK, Jumbo sau Pepco. Și în unele magazine specializate. La noi în oraș avem unul singur. Din păcate.

arta colaj

Timbre vechi sau noi

În caz că mergeți la târguri de vechituri, cred că acolo puteți întâlni materiale de tip ephemera sau diverse gablonțuri, rămășițe care pot fi adăugate la astfel de tablouri. Partea bună este că aveți ocazia de a recicla și de a vă bucura de ceva unic, creat chiar de voi!

Eu am colecția de timbre ale bunicului meu, pe care o inserez adesea în tablouri sau când fac art journaling.

tablouri mixed media la comandă

Flori și frunze uscate

Recunosc, sunt noua mea obsesie. Fac asta de mai bine de doi ani. Nu mai știu cum a început totul, dar am anumite cărți mai vechi care ascund printre paginile lor tot felul de frunze și flori. Unele sunt speciale, altele sunt doar culese din grădină și păstrate pentru frumusețea lor. Cert este că adaugă un plus de feminin și natural tabloului.

Astfel de flori pot fi achiziționate și online. Din păcate nu din magazinele de aici, cel puțin nu am văzut să fie atât de bine aprovizionate cu astfel de abțibilduri florale transparente. Care să dea senzația că sunt flori presate și prinse acolo. Le-am văzut pe Ali Express. Pe la noi, încă nu a venit moda cu aceste mici detalii mixed media în artă sau journaling. Din păcate. Mai aștept.

Tocmai de aceea scriu despre ele, în speranța de a le face populare.

Ideea de mixed media nu este una străină artei, deși arta a avut ceva dificultăți până să o accepte. Fiind un concept modern, mi se pare că poate fi transformat și adaptat zilelor noastre.

Tablouri mixed media dincolo de experiment

Cred că sunt ideale pentru orice tip de spațiu, nu doar pentru un cabinete de psihoterapie. Desigur, o spun ca artist. Realitatea din teren ne demonstrează că oamenii care au o cultură a artei sunt rari și doar ei aleg să investească în astfel de piese.

Însă odată cu internetul, cred că și arta va prinde aripi inclusiv în țara noastră. O spun cu tristețe, poate n-am să prind eu acele vremuri…dar sunt sigură că va exista și acel moment.

Gabor Mate spunea că educația fără artă va crea o cultură a consumerismului, nicidecum a expresiei de sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *